Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Jen ještě zdůrazním jednu věc. Často se připomíná, že vláda neměla na začátku léta dát na volání lidí a neměla rozvolňovat zavedená opatření. Tak když se teď podíváme na aktuální diskuse, tak si můžeme představit, jak by zhruba v té době vypadaly diskuse a názory, pokud by se vláda opravdu ta nařízení tenkrát rozhodla nerozvolňovat a trvala dál na rouškách a dalších omezení i v době, kdy přibývalo za den 30 případů. A za další, pokud tedy chceme, aby vláda nedávala na "volání ulice" a dělala si to po svém, tak tím zároveň zpochybňujeme to naše řvaní a nadávání. Vlastně říkáme "my nechceme vaše opatření, jděte s tím do háje, ale zároveň chceme, abyste nás neposlouchali a dělali to, co uznáte za vhodné..." No, dává to smysl?

7 1
možnosti
JN

konkrétně. lékaři byli proti rozvolňování, ulice řvala opak. Babiš poslechl ulici a výsledkem je dnešní stav

2 1
možnosti

Petr Fiala 21. 8.: Opatření jsou nesmyslná a zbytečná. Není žádný důvod pro to, aby se plošně zaváděly roušky. Toto říká řada odborníků. Čísla jsou pozitivní. Nejde o počty nakažených, ale o počet lidí, u nichž má onemocnění vážný průběh, jde o smrtnost. Všechna tato čísla jsou lepší a lepší! A vláda přichází s plošným opatřením, které všechny otravuje. Takže se ptám: Proč? Komu to slouží? A čeho tím vláda chce dosáhnout? Ochrany zdraví určitě ne.

13 3
možnosti
Foto

Politici mají krátkou paměť.

10 0
možnosti
KL

Souhlas. Současná situace jde jednoznačně na triko Andreje Babiše. Je premiér, má tedy odpovědnost. A musí tedy dělat i nepopulární opatření, proti kterým lide brblají. I když přitom argumentují takovými nesmysly jako "omezování svobody" a "ohrožení demokracie". Premiér se takových výkřiků zkrátka nemůže zaleknout...

8 1
možnosti
ZD

Je jen otázkou kolik je toho premiér schopen ustát. Ano ční vysoko nad všechny a má odpovědnost, ale stále je to poměrný systém. Vzpomenete na jiné premiéry, kteří hrozili demisí a pádem vlády pokud něco nepůjde po jejich? To ale není Babišův styl a tak se - podle mne - snaží lavírovat. Souhlasíte s článkem ve kterém se hlavně říká :" Babiš už několik let škodí této zemi. Lže, krade a podvádí, ostatně jako všichni komunisté,

Zdroj: https://nohava.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=758660

" ? To je jedno a to samé povídání o většinovém volebním systému a o politicích opozice. Jsou vůbec, jsou alespoň takoví jako Babiš, jsou lepší?

Krade Babiš a podvádí... ?

3 0
možnosti

Ach jo. Rozvolnění v létě bylo správné. Kdybychom opatření neuvolnili, došlo by ke zcela nesmyslným ekonomickým ztrátám. Stejně jako k nesmyslným ekonomickým ztrátám došlo na jaře, kdy se nesmyslně zakázalo vše, místo aby se zakazovalo zamířeně.

Chyba byla, že někdy ke konci srpna (neznám křivky a čas), kdy se ukazovalo, že se skutečně blíží druhá vlna, že se nepřijala opatření včas.

0 0
možnosti
ZD

Pravděpodbně čekali až na vývoj a na křivky, jak píšete. Mělo se asi začít dřív. Je otázkou jak dalece si v dnešní, médii zmítané době, dovolí vláda zavádět nebojácná opatření.

0 0
možnosti
Foto

Teď jsem mrknul na nejnovější blog, kde je srovnání úmrtnosti letos a loni do 33. týdne. Stejná úroveň je u 85 letých a výše a u celkové jsou rozdíly minimální.

0 0
možnosti

Tak to je zcela logické, pokud u nás zatím zemřelo jen kolem 800 nakažených. Ve statistikách se projeví, až se bude umírat po tisících, což se doufám nestane, ale nereálné to není. V takovém Švédsku či v jiných zemích se zvýšený počet mrtvých statisticky projevil.

0 0
možnosti
MV

ted jsem v aute poslouchal Babisuv projev po dalsim sezeni vlady

charisma zadne, poradne informace nikde a proslov jako takovy...radeji vice nekomentovat

Babis zacina koncit, bohuzel dost pozde s ohledem na to, co vsechno v Cesku zpusobil

10 11
možnosti
PK

Marku, taky bych si připravil (nechal připravit) lepší projev, ale dočkáte se. Očekávám, že příští rok bude na jeho místě (na třetí volbu) Pirát nebo Politolog. Ale na větší charizma se netěšte:-)

2 2
možnosti
MB

Konečně to nabírá správný spád, (zprávy) !" a) Za 14 dnů se zjistí, že jsme stále na na špici a všichni se od nás učí ! b) Začne se zavírat ! c) Nejprve ekonomika a následně pan Bureš ! d) ANO, tak by se naše země ozdravit i mohla ... :-)

6 5
možnosti
PK

Nejste žádný mladík ale překvapuje mě vaše víra že likvidací AB zázračně Česko "ozdravíte". Bude to jiné, země se nezhroutí ale nějaká víra ve vzestup ... To závisí na jiných faktorech.

7 0
možnosti
Foto

Kdyby zubař Šmucler neznal virologii a epidemiologii, nemohl by dělat zubaře.

5 7
možnosti
PK

Má nějaké základy, to nemůžete srovnávat se specialisty. Já měl před 55 lety na VŠE jeden semestr marxleninismu a nepovažuji se za odborníka abych mohl radit nebo nahradit Filipa.

3 0
možnosti
PB

P85e38t21r 41B58u46r71i62a44n

9. 10. 2020 12:38

Ještě na jaře tady svědci Babišovi vykřikovali, že jsme v boji proti viru premianti a vzorem pro celý svět, který před námi padá v úžasu na zadek. Když jsem na číslech dokazoval, že jsme horší průměr, chtěli mě upálit za kacířství.

16 2
možnosti
Foto

Tohle způsobili turisti, kteří si nemohli jedno léto odpustit moře a hrabivci, kteří se vrhli do lázní, protože dostali pár tisíc jako subvenci. Moudrým bylo jasné, že vyhráno není. Bohužel je jich třetina, zatímco hlupáků je dvakrát tolik. Aspoň podle psychologů. Moudří nepotřebují žádné zákazy, ani příkazy. Pro hlupáky jsou všechna opatření zbytečná, protože je nerespektují. Za současnou situaci nemůže ani tolik vláda, jako duševní úroveň našeho národa.

6 0
možnosti
JS

Karma. Taky nechápu, co na něm někomu ještě může imponovat, aby ho volil. Chápu, že jsou lidé, kterým nevadí, že je to bývalý komunista a estébák, a že lže a podvádí. Ale vždycky jsem měl za to, že tito lidé v něm třeba vidí schopného manažera a hospodáře. Teď se ovšem naplno ukázalo, že jako manažer je totálně neschopný a o nějakém rozumném hospodaření nemůže být při jeho bezprecedentním rozhazování a zadlužování vůbec řeč. Co na tomhle člověku někdo ještě může vidět pozitivního?

22 4
možnosti

Některým lidem stačí, aby zaregistrovali jeho slova, že ON na rozdíl od ODS má rád seniory.:-)

4 1
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1492x
Nesnáším hloupost, nespravedlnost a bezpráví, mám rád lidi veselé, slušné a spolehlivé.

Seznam rubrik