Jiří Nohava

Končí móda psů, nastává doba slonů.

22. 04. 2011 8:41:16
Využití slona v domácnosti je velmi široké. Mimo nošení nákupů, česání ovoce a šlapání zelí je posledním hitem používání sloního trusu jako hnojiva. Na rajčata, ale i třeba na vlasy.

Všichni máme v paměti slona ze svých dětských návštěv zoologické zahrady. Mírumilovně se tvářící, mohutnými ušisky mávající a funící stvoření neustále chňapalo chobotem po našich svačinách a občas utrousilo pod sebe hromadu nevábného materiálu. A právě onen výrobek, stvořený nedokonalým sloním trávením, se stává novým trendem sezóny.

Dávno pryč je doba ledku amonného či podobných módních výstřelků minulosti. Vědci zjistili, že neuvěřitelné výnosy kukuřice a manioku na zanedbaných a kamenitých afrických záhumenkách má na svědomí právě onen nedoceněný sloní koblih. Chytří domorodci nacpou tlustokožce dřevem, kterého je všude kolem habaděj a během pár hodin se ono nekvalitní sloní palivo přemění na velmi kvalitní hnojivo na cokoliv. A tam kde se chobotnatec vyprázdní, tam založí pole a pak už jen sklízejí bohatou úrodu. Je to velmi jednoduché a inspirující.

Stejně jako sadaři a pěstitelé zpozorněli i kadeřníci. Podle nejnovějších výzkumů stačí lysiny na hlavách postižených mužů patřičně napatlat oním nevábným produktem a výsledek se dostaví téměř okamžitě. Stejně jako se širé tanzanské pláně okamžitě zazelenaly, tak i lesklé evropské lebky brzy obrostou novou svěží čupřinou. Sny generací plešatých dojdou svého naplněnío. Má to však i stinnou stránku věci, neboť postižené je nutno z praktických důvodů před aplikací uspat.

Při přejímání dobrých věcí z černého kontinentu se na tento aspekt jaksi pozapomnělo, ale to je už minulostí. Nejnovější metody přejaly i moderní evropské instituce a tyto trendy všemožně podporují. Byl založen fond na podporu urychlení sloního metabolismu, jelikož se předpokládá rozšíření tohoto fenoménu téměř celosvětově. Byl rozpracován i program na rozvoj chovu slonů v domácnostech. Musí se pouze dořešit nepodstatné maličkosti, jako je například tvar sloních náhubků a sběru trusu po ulicích, jelikož ho tam asi bude při masivním rozšíření slonů velmi mnoho.

Pouze milovníci psů a podobných domácích mikromiláčků smutní. Tuší, že jejich požehnané časy skončily a nastává éra tvorů mnohonásobně větších a užitečnějších. Po době kamenné a ledové nastává doba sloní.

Autor: Jiří Nohava | karma: 7.23 | přečteno: 1465 ×
Poslední články autora