Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zobrazení plic "zmordovaných koronavirem" je velmi důležité - pro ty, kteří stále ještě (i tady blozích iDNES) tvrdí, že SARS 2 (COVID-19) je jen "těžší chřipka".

Není.

0 0
možnosti
Foto

Na jednom plicním oddělení jsem viděl rentgenový snímek podobně zdevastovaných plic před čtvrt stoletím, kdy tento coronavirus neřádil. Postaraly se o to cigarety, časté záněty a voda na plicích.

0 0
možnosti
Foto

On je problém, že pořád dost lidí to nebere dostatečně vážně.

Začalo se uvažovat o "inteligentní karanténě", tj. cílené ale také kontrolované, která by umožnila vrátit život kousek zpátky k normálu. A na jednom poměrně odborném webu v diskusi, kromě klasického zděšení nad zásahem do soukromí, se objevily úvahy, jak systém ošvejkovat.

1 0
možnosti
Foto

Je zřejmé, že téměř všechna média zpívají píseň kohosi, jehož chleba jí, Babiš, a nakonec ani Trump, to však nebudou. Proti těmhle je ten chorál namířen. Tahle médii vyšponovaná epidemie má za cíl zničit prosperitu civilizovaného světa a to se ji náramně daří. V relativní bídě, která po odeznění nemoci nastane, média pak ukážou na "viníky" a pokusí se přes zmanipulované voliče dosadit jejich "sponzory". Ukazují nám poškozené plíce některých vážně nemocných. Napíšou B, ale zapomenou na A. Komu ty plíce patřily. Jakou výbavu do života podědily a jak se k nim jejich páníček po dosavadní život choval. Naprostá většina nemocných má mírný průběh. Až o polovině nakažených se píše jako o tichých přenašečích. Nemají žádné citelné potíže a tak ani neví, že jsou šiřiteli a svět je potom mylně informován o počtech nemocných a z toho odvozené smrtnosti. U chřipky se neprovádí tak rozsáhlé testy a přesto se přiznává, že jen u nás každoročně napadne milion lidí a z nich až 2 tisíce zemřou. Tudíž 2 promile. U koronaviru se za nakažené pokládají jen pozitivně otestovaní, aby smrtnost kolem 4% pořádně děsila.

1 1
možnosti

V Maďarsku žil v min. století filosof Lukácz, který předpovídal a varoval před návalem informací. Důležité tedy je nenechat se jimi zahltit. Pěkný článek, podle názvu jsem se chystal přidat níže uvedené moudro, ale k obsahu moc nesedí. I když...:

"Zdrojem štěstí je pro mne svoboda a klid, neotřesitelnost, soběstačnost a nenáruživost. Jak směšným cizincem je ve světě ten, kdo se diví životu." > Marcus Aurelius.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS