Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

simsII

9. 4. 2011 22:16
Reforma by se měla

udělat především v zadávání veřejných zakázek, odstřihnout kmotrovské příživníky a udělat povětří na ministerstvech a dalších státních úřadech. Dále audity na platy, srovnat tyto výdaje s odváděnou prací a platy ve státrní sféře by se v případě zavedení zákona o státní službě nemusely pohybovat tak vysoko, protože by jim tento zákon dal poměrně velkou existenční jistotu oproti zaměstnancům soukromého sektoru a výroby. Vůbec nechápu, proč by někdo, kdo žije z daní zaměsntanců měl pobírat nesrovnatelně vyšší platy a ten chudák, který na jejich platy opravdu vydělává měl třít bídu a ještě se třást strachy z propuštění a z pofidérních a častio obtěžujících  aktů našich státních ouřadů.

Jenže u nás dělají reformy, že stát vyhazuje peníze každým otvorem a vybírá to od těch nejposlednějších. A ještě má tu drzost organizovat reformy penzí tak, že budoucí důchodci nemají ani záruku, že jim ty fondy za 30 let něco vyplatí. To si již šíbři zajišťují pašalíky pro své děti?

0 0
možnosti
VB

malý červ

9. 4. 2011 15:56
Reforma

spočívá ve zvyšování daní a zdražování všeho, jelikož zadlužení státu neustále roste a  snižování daní a zlevňování všeho se neukázalo jako správná cesta. Chápu, že se vám to nelíbí, jelikož ani mě se to nelíbí a těžko budeme hledat někoho, komu se to líbí, obávám se však, že pokud nechceme padnout na hubu, jiná cesta neni. Zkuste si doma utrácet více než vyděláte a pokud budete mít dluhy zkuste je léčit tak, že dáte výpověď z práce a začnete kupovat více a více zboží.

0 0
možnosti
SS

kalif

9. 4. 2011 16:14
Re: Reforma

Paradne shrnuto. Spousta lidi si neuvedomuje (i ve vztahu k nasi vlade), ze splacet dluhy vlastne znamena vydavat z penezenky vice, nez je moje navykla spotreba ... Jen aby se zastavilo navysovani statniho dluhu CR, bude treba do statni kasy navic privest sumu v hodnote schodku + uroku z dluhu ! Coz cini cca 200 mld Kc kazdy rok. Kde ty penize vzit, kdyz malem nebylo ani 2 mld. na doktory. Kazdy uz asi zacina tusit, ze jsme v pekne dluhove pasti ...

0 0
možnosti
Z

zuzanazuzana

9. 4. 2011 12:33
Pane Nohavo,

ČSSD chtěli zvýšit firmám daně, mluvili i o zvýšení daní fyzickým osobám. Já se Vás ptám kdo by zaplatil ty zvýšené daně firmám??Čekám na odpověď, díky.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

9. 4. 2011 12:19
karma ani náhodou

"Otázkou ovšem zůstává, co by na jejich místě dělali po moci pasoucí a po kořisti lačně dychtící socani."

Určitě by se snažili hledat zdroje jinde. Mírným zvýšením daní firem by si trochu méně odvezli zahraniční akcionáři, progresivním zdaněním by na jedné straně úspěšným víc vzali, dali by jim za to ale větší příležitost výdělku ve formě lepší koupěschopnosti lidí. Zdanit trochu více lze i další výnosy.

V době kdy díky zahraniční poptávce vyrábíme rekordní množství aut, téměř neroste české hospodářství, nijak se to neprojevuje na růstu životní úrovně.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

9. 4. 2011 12:38
Re: karma ani náhodou

"..Mírným zvýšením daní firem by si trochu méně odvezli zahraniční akcionáři, ... " - trochu méně - jenom některé celý výroby.:-/

"..progresivním zdaněním by na jedné straně úspěšným víc vzali, dali by jim za to ale větší příležitost výdělku ve formě lepší koupěschopnosti lidí.." - jestlipak alespoň tušíte, kolik procent veškeré tucemské produkce činí export a kolik tuzemská poptávka?:-/

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS